Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
0 800 305 007
безкоштовна гаряча лінія
приймальна комісія
+38-067-406-53-92
+38-097-739-54-85
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
відділ обліку
+38-067-500-68-36
м. Київ, вул. Львівська, 23Google map
office@uu.ua
пн-пт 9.00-19.00 сб-нд 9.00-15.00
Група: Культурно-масова діяльність

Всеукраїнський день психолога очима студентів НГІ

23 квітня своє професійне свято відзначають українські психологи. І в цьому наші фахівці випередили колег із інших держав, які не можуть похвалитися офіційним днем у календарі.

І хоча день психолога – свято відносно молоде, студенти та викладачі спеціальності «Психологія» Новокаховського гуманітарного інституту Університету «Україна» відсвяткували його з розмахом та максимально інформативно. І привід для цього був поважним – з далекого 2006 року наш навчальний заклад готує професійних психологів, які є широко затребуваними в суспільстві. Випускники кафедри працюють і в сфері освіти, і в медицині, і в рекламі. Сімейні, дитячі, корпоративні, військові, шкільні – всі вони допомагають іншим людям розібратися у своїх проблемах, відкривають і показують їм ті ресурси, які ще є в запасі.

Однак, важливим є й рівень їх власного психоемоційного стану. З цією метою напередодні професійного свята для студентів-психологів було проведено триденний тренінг на тему актуальних соціальних страхів, модератором якого виступив магістрант НГІ Сирчін Євген. Під його вже сформованим компетентним поглядом у групі учасників тренінгу вдалося побудувати довірливі стосунки і зробити чимало особистих відкриттів: усвідомити своє істинне ставлення до явищ і процесів довкола, побачити реальну картину самопрезентації соціуму, поглянули на себе крізь призму взаємодії з оточуючими. На фоні цього підняття теми актуальних соціальних страхів, таких як паніка перед публічним виступом, висока тривожність під час захисту своїх психологічних кордонів, страх здатися дурним чи незрозумілим іншими зі своїми почуттями, дозволило наблизити учасників тренінгу до їх розв’язання.

Крім того, безпосередньо 23 квітня студенти психологи привідкрили двері до свого професійного світу представникам інших спеціальностей. Зокрема, влаштоване і проведене на високому науково-практичному рівні відкрите заняття на тему «Мова тіла. Психологія брехні» стало максимально пізнавальним для студентів усіх курсів і напрямів підготовки. В рамках заходу студентка ІІ курсу Ємець Марія під керівництвом наукового керівника Пшеничної Марії Володимирівни зробила наочну презентацію основних невербальних знаків і сигналів, що неабияк зацікавило присутніх.

А проведена упродовж тижня інтелектуальна вікторина дозволить визначити кращих психологів із числа контингенту студентів інституту. Тож, віримо, що череда гідних випускників НГІ поповнить усе новими лікарями душ і тіл.


Підрозділ: Новокаховський гуманітарний інститут

до списку новин