Перемикач режиму перегляду сайту
Збільшений розмір шрифту Великий розмір шрифту Нормальний розмір шрифту
Чорно-білий В сірих відтінках Синьо-голубий
Нормальний режим
0 800 305 007
безкоштовна гаряча лінія
приймальна комісія
+38-067-406-53-92
+38-097-739-54-85
відділ оргроботи
+38-067-503-64-52
+38-067-328-28-22
відділ обліку
+38-067-500-68-36
м. Київ, вул. Львівська, 23Google map
office@uu.ua
пн-пт 9.00-19.00 сб-нд 9.00-15.00
Група: Культурно-масова діяльність

Том Сойер FEST

Круте суспільно корисне свято, або щорічна весняна тусовка, де можна зустріти всіх своїх, спрямована на об’єднання громад українських міст. "Том Сойер FEST" відбулося у центральному парку м. Мелітополя 13 квітня 2019 р.

Іноді ми чекаємо, поки за нас все зроблять інші. Хтось висадить дерева та квіти, хтось пофарбує паркани, хтось прибере територію в рамках якогось «суботника».

Мелітополь став гарячою зоною в 2014 році, тому що дуже важко стало знаходити спільну мову з людьми, частина яких не підтримала Революцію Гідності. Але життя змусило шукати діалог, в якому дієвим інструментом став «ТомСойєрFEST».

Ми запропонували всім мелітопольцям, без винятку, навести лад у нашому спільному домі — нашому місті. Не зважаючи на мову їхнього спілкування, політичні погляди або соціальний статус. Створили спільну цінність для людей — свято в Мелітополі. Відірвали містян від телевізорів та комп’ютерів і надали можливість змінити щось «тут і зараз».

Свято проходило два роки поспіль і мелітопольці вже чекають наступного «ТомСойєру», щоб прийти особисто, привести свої родини та зробити власний внесок — стати частиною великої справи.

Перший фестиваль відбувся в м. Мелітополь у квітні 2016 року і зібрав у міському парку більше 650 містян. Цьогоріч у масштабному заході взяли участь уже 1300 небайдужих жителів міста і гостей. Учасниками події стали представники влади, учні міських шкіл, студенти вищих навчальних закладів, члени громадських організацій, люди з інвалідністю, пенсіонери та молоді матері з дітьми. За три з половиною години роботи учасники прибрали 700 кв. м. площі парку, пофарбували атракціони, паркани, бордюри. Ідея перетворити звичайний набридливий «суботник» у справжню святкову подію вдалася «на відмінно».

Головним героєм фестивалю став, звичайно, сам Том Сойєр! Роль маленького бешкетника виконував талановитий учень мелітопольської гімназії №19 Ілля. Всі бажаючі мали нагоду фотографуватися з легендарним «фарбувальником парканів». Для наймолодших помічників було запрошено аніматорів, а також функціонували тематичні фотозони.

Організатори заходу зуміли створити атмосферу причетності кожного до важливої загальної справи. Ініціатива широко висвітлювалася в місцевих ЗМІ та мережі Інтернет і мала великий резонанс – багато позитивних відгуків як від самих учасників, так і від інших містян. Велика кількість місцевих бізнесменів виявили бажання виступати спонсорами фестивалю. Адже важливе завдання — об’єднати громаду — було виконано.

Активними учасниками "Том Сойер FEST-2019" стали також директор Мелітопольського коледжу Університету "Україна", кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи Татаринова Світлана Олексіївна, начальник учбової частини Мелітопольського інституту екології та соціальних технологій Єрмоленко Ольга Володимирівна, заступник директора, старший викладач кафедри соціальної роботи Фурса Вячеслав Олексійович, старший викладач кафедри соціальної роботи Рябицька Тетяна Іванівна, кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології та інформаційних технологій Дубініна Юлія Юріївна; студенти спеціальності "Соціальна робота" Кропивницька Ольга, Мовчан Вікторія, Ємельяненко Катерина, Щукіна Марія, Доля Олексій.


Підрозділ: Мелітопольський інститут екології та соціальних технологій

до списку новин